descarca aplicatia din Play Store
descarca aplicatia din App Store
Pentru a va bucura de o experienta completa, va recomandam folosirea aplicatiilor native pentru Google Android si Apple iOS, acestea putand fi descarcate din Play Store, respectiv App Store.
Digi Play vezi si digi online

Bach, Toccata în Sol minor / Bach, Toccata In G-Moll, Bwv 915 (2000)

Bach, Toccata în Sol minor / Bach, Toccata In G-Moll, Bwv 915 (2000)

Gen: Muzica
Durata film: 8 minute

Descriere: Toccata, o piesă muzicală apărută pentru prima dată în nordul Italiei la sfârșitul perioadei renascentiste, este destinată instrumentului cu claviaturi ce conține pasaje sau secțiuni rapide, cu sau fără secțiuni fugale, în care accentul se pune pe dexteritatea degetelor interpretului. Johann Sebastian Bach a compus Toccata în secolul al XVIII-lea. Toccatele sale încorporează sectiuni rapide, alternând cu pasaje lente și cel puțin una sau, uneori, două secțiuni de fugă.
Toccata in G minor este una dintre cele mai obscure toccate și rareori a fost parțial realizată datorită celui de-al doilea pasaj rapide ce alternează cu părți fugale și ritmuri contrastante. Cu toate acestea, Toccata are multe efecte fascinante. Este una dintre singurele piese ale lui J.S. Bach care are marcaje dinamice de pian.

CNA: AP

PC

Nu ai cont? Activeaza Digi Play urmand pasii de aici.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor.
Afla detalii aici.