descarca aplicatia din Play Store
descarca aplicatia din App Store
Pentru a va bucura de o experienta completa, va recomandam folosirea aplicatiilor native pentru Google Android si Apple iOS, acestea putand fi descarcate din Play Store, respectiv App Store.
Digi Play vezi si digi online

Trilogia Mozart: Irrfahrten II / Mozart-Trilogie: Irrfahrten II - Abendempfindung (2000)

Trilogia Mozart: Irrfahrten II / Mozart-Trilogie: Irrfahrten II - Abendempfindung (2000)

Gen: Muzica
Durata film: 81 minute

Descriere: Trilogia Irrfahrten (Odiseele) cuprinde trei spectacole independente, împletite într-un tot unitar printr-o mare varietate de referințe. Diverse genuri artistice-muzică, teatru, dans și video-fuzionează într-o formă originală de teatru muzical. Trilogia a fost concepută de Joachim Schlömer, un remarcabil dansator, coregraf și regizor care prezintă acest proiect că fiind "odiseea unui artist de la controlul extern la autodeterminare." (Schlömer). Acest lucru se referă nu numai la însuși Mozart, dar și la artistul în general, precum și la toți cei care au depăsit o criză în viața lor și s-au eliberat de restricțiile și convențiile societătii.
Începutul trilogiei, "La finta semplice", reprezintă o operă cu personaje comice, care, relatează Schlomer: "își doresc ceva, dar incă nu știu cu adevărat ce anume." A două Odisee, "Abendempfindung", cuprinde piese instrumentale (inclusiv harmonica de sticlă rară). Marele Ann Murray este interpretul caracteristic aici. A treia Odisee, "Rex tremendus" prezintă o combinație provocatoare a două fragmente de operă, "Lo sposo deluso" și "L'oca del Cairo", impreună cu diverse piese neterminate și fragmente din ultima lucrare a lui Mozart, "Requiem". Această reprezintă eliberarea artistului de restricțiile și convențiile societătii. Schlömer despre Odisee lui: "Este vorba de drumul pe care îl urmează artistul, de la începutul vieții sale până la perioada de criză artistică, comparabil cu criza vârstei de mijloc". "Irrfahrten" reprezintă una dintre cele mai strălucitoare producții ale geniului Mozart.

CNA: AP

PC

Nu ai cont? Activeaza Digi Play urmand pasii de aici.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor.
Afla detalii aici.